Receptek
Kenyerek
Rozsos kenyér
Hozzávalók
· 1 csésze Biopont teljeskiőrlésű búzaliszt
· 1 csésze Biopont rozsliszt
· 3 csésze Biopont tönkölybúza fehérliszt
· 2/3 csésze búzakorpa
· 1/3 csésze búzacsíra
· 2 evőkanál Biopont szezámmag
· 2 evőkanál Biopont lenmag
· 2,5 dkg élesztő
· 2 teáskanál só
· 0,5 l víz
Elkészítés
Az élesztőt beáztatjuk 2 dl meleg vízbe. A többi hozzávalót összekeverjük, majd hozzáadjuk a beáztatott élesztőt és kb. 15 percig gyúrjuk a tésztát.
Egy órán át kelni hagyjuk meleg helyen, ezután formázzuk a tésztát és olajozott tepsibe tesszük, majd ismét kelni hagyjuk kb. fél óráig.
A tésztát előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon 1 órán át sütjük.
Sütés után a kenyeret rácsra téve hagyjuk kihűlni.