Zöldségfasírt

Receptek

Főételek

Zöldségfasírt

Zöldségfasírt
Hozzávalók

· 25-25 dkg. sárgarépa, zöldborsó, tök,

· 1 fej vöröshagyma,

· 10 dkg Biopont zabpehely,

· 3 ek Biopont teljes kiőrlésű liszt,

· 2 ek. búzakeményítő,

· őrölt kömény,

· majoránna,

· borsikafű,

· bazsalikom,

· 2-3 gerezd fokhagyma,

· 2 cs petrezselyem zöld,

· Biopont napraforgóolaj

Elkészítés

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd olajon megpároljuk. Ezután rászórjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, majd apróra vágjuk/ lereszeljük és hozzáadjuk a hagymához. A tököt jól nyomkodjuk ki mielőtt beletesszük! Kb. másfélszeres mennyiségű vízzel felengedjük és megvárjuk míg megdagad. Ezután hozzátesszük a lisztet és a keményítőt. Kiolajozott tepsiben sütjük ki a formázott fasírtokat.