Rántott mozzarella golyók

Receptek

Főételek

Rántott mozzarella golyók

Rántott mozzarella golyók
Hozzávalók
Elkészítés

A mozzarella golyókat egy szűrőbe öntjük, és hagyjuk lecsepegni, majd ha lecsöpögött róla a lé meghintjük sóval.

A panírozáshoz előveszünk 3 edényt. Az elsőbe lisztet szórunk, a másodikba villával felvert tojások kerülnek, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát szórjuk, amiben elkeverjük a zöldfűszereket.

A sajtokat duplán kell panírozni, hogy ne folyjanak szét sütés közben. Ez azt jelenti, hogy megforgatjuk a lisztben, a tojásban, a fűszeres morzsában, majd ismét a tojásban és újra a morzsában.

Egy kisebb edényben olajat forrósítunk, majd ha már elég forró, kevés golyót helyezünk bele, és pár perc alatt világosra sütjük.

Az olajból konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk az olajat.