Túrógombóc másképp

Receptek

Desszertek

Túrógombóc másképp

Túrógombóc másképp
Hozzávalók

A tésztához:

· 2 dl Biopont kukoricadara

· 500 ml víz

· 500 g túró

· csipetnyi só

A panírhoz:

· 50 g margarin

· 100 g Biopont gluténmentes panírmorzsa

A tálaláshoz:

· 200 ml tejföl

· porcukor

Elkészítés

A vizet a csipetnyi sóval feltesszük forrni. A forrásban lévő vízbe beleszórjuk a kukoricadarát, és közben folyamatosan keverjük. Addig főzzük alacsony hőfokon, amíg egészen besűrűsödik, nehezen keverhetővé válik. Ez kb. 4-5 perc alatt következik be.

A tűzről levéve, a forró darához morzsoljuk a túrót és jól összekeverjük. Vizes kézzel, közepes méretű gombócokat formázunk. A margarint serpenyőben megolvasztjuk, és a zsemlemorzsát enyhén megpirítjuk rajta. A kész gombócokat megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.