Receptek
Tatárkás tönkölybatyuk
A batyuhoz:
· 8 db palacsinta
· 10 dkg Vegabond hajdina
· 5 dkg gomba
· 5 dkg zöldborsó
· 6 gerezd fokhagyma
· 1 csomag petrezselyemzöld
· 8 dkg Vegabond magyaros - tönkölyös gabonarúd
· 3 dkg Biopont lenmag
· Gyömbér
· Só
A mártáshoz:
· 30 dkg hámozott paradicsom
· 10 dkg póréhagyma
· 5 dkg paprika
· 2 csomag zellerzöld
· 5 dkg nádcukor
· Bazsalikom
· Oregano
· Só
Napfivérek recept
A hajdinát megmossuk, majd 2x-es mennyiségű vízben feltesszük főni.
A lenmagot sütőben megpirítjuk.
Hozzáadjuk a szeletelt, pirított gombát, a zöldborsót, ízesítjük gyömbérrel és sóval. Mikor már majdnem elfőtte a levét, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a karikákra vágott tönkölyös gabonarudat és a pirított lenmagot. A tűzről lehúzzuk, fedő alatt készre, pároljuk.
A hámozott paradicsomokat kockákra vágjuk, hozzáadjuk a kockára vágott póréhagymát és paprikát. Ízesítjük, fűszerezzük, majd összeforraljuk.
Tálaláskor a tölteléket a palacsintákba göngyöljük, tányérra helyezzük.