Receptek
Csokis kocka bio összetevőkkel
A tésztához:
· 2 dkg nádcukor,
· 1kk méz,
· 1dl olívaolaj,
· 2ek Biopont gabonakávé,
· 1 ½ dl tisztított, szűrt víz,
· 1kk szódabikarbóna,
· ½ kg hajdinaliszt,
· ½ kg Biopont tönköly fehérliszt
A krémhez:
· 1l Isola Bio gluténmentes rizsital
· 1kk vaníliapor,
· 1kk stevia,
· 20 dkg nádcukor,
· 3dl rizspor,
· 1dl olívaolaj,
· 10dkg növényi margarin
A mázhoz:
· 10 dkg nádcukor,
· 2 púpozott ek Biopont gabonakávé,
· 2 ek tisztított, szűrt víz,
· 5dkg növényi margarin
A mézet, a kávét, az olajat és a nádcukrot a vízzel feltesszük forrni. A forrás után még pár percig főzzük. Ezután rögtön hozzákeverjük a hajdinalisztet.
A tönkölylisztet tálba szitáljuk és hozzáadjuk a szódabikarbónát. Ha a massza kihűlt, összedolgozzuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá a Biopont tejhelyettesítőiből, hogy nyújtható legyen.
A kapott tésztát három egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk őket, majd kikent tepsiben előmelegített sütőben kisütjük.
A krém elkészítéséhez a 14 evőkanál rizsitallal elkevert rizsport nádcukorral felforraljuk, majd az olajjal és a növényi margarinnal pár perc alatt összefőzzük. A tésztalapokra öntjük még forró állapotban.
Utolsó lépésben mázat készítünk, amelyhez az összetevőket simára keverjük, majd a kihűlt tészta tetejét megkenjük vele.