Receptek
Desszertek
Kölespuding gyümölcsöntettel
Hozzávalók
· 1 l Biopont rizsital
· 20 dkg Biopont köles
· 4 evőkanál Biopont agave szirup
· 1 evőkanál étkezési keményítő
Az öntethez:
· 20 dkg vegyes erdei gyümölcs
· 2 evőkanál Biopont agave szirup
· 1 mokkáskanál reszelt narancshéj.
Elkészítés
A tejet összeforraljuk az agave sziruppal.
A forró tejhez hozzáadjuk a kölest és kis lángon, folyamatos kevergetés mellett 15-20 percig főzzük. Rászórjuk az étkezési keményítőt, összekeverjük, és további 1 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, és pudingformákba öntjük,majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Az öntethez megmossuk a gyümölcsöket, majd összeturmixoljuk őket a mézzel és a reszelt narancshéjjal.
A köles-pudingokat tálkákra borítjuk, és meglocsoljuk őket a gyümölcsös öntettel.