Receptek
Pofonegyszerű pogácsa
- 50 dkg Biopont Graham liszt
- 20 dkg margarin
- 0,5 dl Biopont zabital
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 kávéskanál só
- 2 tojássárgája
- 1 pohár tejföl
- reszelt sajt
Egy tálban elmorzsoljuk a liszttel a margarint és a sót. Középen kis mélyedést formálunk, majd beletesszük a tojások sárgáját, a szétmorzsolt élesztőt és 1 evőkanálnyi kivételével a pohár tejfölt. Jól összedolgozzuk. Pihentetni nem szükséges!
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kivágjuk a pogácsákat. (Érdemesebb kisebb méretű szaggatót használni, mert szebbek lesznek a pogácsáink.)
A pogácsákat először a félretett tojásfehérjével, majd vékonyan tejföllel is megkenjük, és a tetejére kis halomban reszelt sajtot szórunk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a pogikat, vigyázva, hogy ne érjenek össze, mert sülés közben kicsit duzzadnak!
Előmelegített sütőben először 200 fokon, majd később kicsit csökkentve a hőmérsékletet aranyszínűre sütjük.