Receptek
Desszertek
Kókuszbundás köleslabda
Hozzávalók
- 1/2 csomag Biopont köles
- 1 marék tökmag,
- 1 marék Biopont hántolt napraforgómag,
- 1 marék Biopont mazsola,
- ha a sűrítéshez szükséges: Biopont zabkorpa,
- 1 kis darab vaníliarúd megőrölve, vagy a belseje kikaparva,
- Biopont őrölt fahéj,
- 1 dl. méz,
- 20 dkg. Biopont kókuszreszelék, vagy szezámmag
Elkészítés
A kölest feltesszük főni 3-szoros mennyiségű vízben,majd ha megfőtt szitán lecsöpögtetjük. Még melegen összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha túl folyósra sikerülne a massza, zabkorpával sűríthetjük. Vizes kézzel golyókat formálunk belőle, majd kókuszreszelékben, vagy szezámmagban meghempergetjük.