Receptek
Desszertek
Keksztekercs nyersen
Hozzávalók
- 25 dkg aszalt szilva
- 10 dkg cukrozatlan datolya
- 15 dkg áztatott, szárított dió
- késhegynyi vaníliapor
- + 15 dkg dió darabosan
Nyers csoki:
- 4-5 dkg kakaóvaj
- 1,5 dkg Biopont kakaópor
- 1,5 dkg Biopont agave szirup
Elkészítés
A nyers csokit vízgőz felett tudjuk elkészíteni. A kakaóvajat felolvasztjuk, majd elkeverjük benne a kakaóport és az agave szirupot.
A szilvát, a datolyát és a diót egészen kicsire aprítjuk, szétmorzsoljuk, majd összekeverjük a nyers csokival és a darabos dióval.
Frissen tartó fóliával szorosan becsomagoljuk, és a két végét rögzítjük, hogy elég jól tartson. Két kisebb rudat alakítunk ki így. Kb. fél óra hosszára a mélyhűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ha eléggé megdermedt felszeletelhetjük és már meg is kóstolhatjuk.