Receptek
Csokis-mogyis piskóta
- 6 db tojás
- 6 evőkanál
- nádcukor
- 6 evőkanál Biopont teljeskiőrlésű zabliszt
- 1 csomag vaníliás cukor só
- szódabikarbóna
- sütőpor
- 2 evőkanál Biopont hidegen sajtolt napraforgóolaj
- 20 dkg hántolt földimogyoró
- Biopont kakaópor
- 12 dkg ét tortabevonó
- A tetejére:
- 13 dkg ét tortabevonó
- 6 dkg növényi margarin
A mogyorót összezúzzuk, és egy maréknyit félreteszünk belőle, hogy a tetejére szórjuk, a csokoládét pedig felkockázzuk.
A tojásokat kettéválasztjuk. Robotgéppel a fehérjét 3 evőkanál cukorral, és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 3 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral felverjük, majd ha kész, hozzákeverjük az olajat. A sárgáját óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe, majd ha már egynemű, először 3 evőkanál lisztet, 1-1 teáskanálnyi szódabikarbónát és sütőport adunk hozzá, és óvatosan összeforgatjuk. A maradék zúzott mogyorót, a csokit, a maradék 3 evőkanál lisztet, valamint 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport ugyancsak belekeverjük.
Egy kb. 30x20 cm-es tepsit kikenünk, lisztezünk, a masszát beleöntjük, majd az egy marék zúzott mogyorót egyenletesen a tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 percig sütjük.
Ha a süti elválik a tepsi falától, és szép aranybarna, akkor elkészült. Az eredményt tűpróbával ellenőrizhetjük.