Cikkpont - legfrissebb cikkeink

ÚJABB ÉRV A BIO MELLETT

Egy, az USA Mezőgazdasági Minisztériuma által finanszírozott, nemrégiben lezajlott kutatás arra irányult, hogy egyes bio gyümölcsök, zöldségek és magvak miért tartalmaznak több antioxidánst, mint konvencionális társaik.

Egy, az USA Mezőgazdasági Minisztériuma által finanszírozott, nemrégiben lezajlott kutatás arra irányult, hogy egyes bio gyümölcsök, zöldségek és magvak miért tartalmaznak több antioxidánst, mint konvencionális társaik. A kutatók arra az eredményre jutottak, hogy az organikus termelési módszerek megengedik, hogy a növényeket több stressz-hatás érje, akár a rovarok, akár az időjárás viszontagságai által. Az antioxidánsok flavonoidok formájában vannak jelen a növényekben. A stressz megnöveli a növény flavonoidtartalmát, tehát antioxidánsban gazdagabb lesz. Megállapították, hogy még a szüretelés időpontja sem közömbös: a hajnalban szedett növény, gyümölcs kevesebb, a tűző napban, délben szedett pedig több antioxidánst tartalmaz.