Cikkpont - legfrissebb cikkeink

Tisztelt Fogyasztók!

Az alábbi tájékoztatást fogyasztóink részére küldjük, hogy az elmúlt pár hétben megjelent „kölesgolyót” érintő hírekkel, híresztelésekkel kapcsolatos álláspontunkat ismertessük. A NÉBIH honlapján 2016.10.19-én megjelent közlemény szerint a hatóság visszahívta a boltokból a TESCO sós kölesgolyó és a TESCO mogyorós kölesgolyó meghatározott szavatossági idejű tételeit.
Tisztelt Fogyasztók!

Az alábbi tájékoztatást fogyasztóink részére küldjük, hogy az elmúlt pár hétben megjelent „kölesgolyót” érintő hírekkel, híresztelésekkel kapcsolatos álláspontunkat ismertessük. A NÉBIH honlapján 2016.10.19-én megjelent közlemény szerint a hatóság visszahívta a boltokból a TESCO sós kölesgolyó és a TESCO mogyorós kölesgolyó meghatározott szavatossági idejű tételeit. A vizsgálat tropánalkaloid tartalomra irányult, mely egy szántóföldi gyomnövény, a csattanó maszlagban fordul elő. A gyomnövények előfordulásának megakadályozására a biotermesztésben vegyszerek nem alkalmazhatók, kizárólag agrotechnikai eszközök használhatóak.

A sajtó a hírt felkapva, azt jelentősen eltorzítva sokkoló szenzációként tálalta.

A közlemény szerint a fenti termékek gyártója az I Love Bio Kft. (továbbiakban „Gyártó cég”), mely a Biopont Kft. részére is gyárt termékeket. A Gyártó cég értesítése alapján azonnali intézkedésként a Biopont Kft. visszahívta azon saját márkás termékeit a boltokból, melyek a hatóság által jelzett alapanyag tételből kerültek legyártásra.

Fogyasztóink érdekeit elsődlegesen szem előtt tartva, további intézkedésként a Gyártó cég információszolgáltatása alapján a Biopont Kft. visszahívta az összes olyan terméket a polcokról, mely az adott beszállítótól felhasznált alapanyagból származott.

A partnerek új termékkel történő ellátását az üzletekkel együttműködve a lehető legrövidebb időn belül megtesszük.

Az érintett beszállító partnertől származó alapanyag felhasználását a Gyártó cég felfüggesztette és a polcra kerülő friss gyártású termékekhez egy másik beszállító partnertől szerzi be az alapanyagot.

Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk, a jövőben is azért fogunk dolgozni, hogy a cégünkbe vetett bizalmat megháláljuk és a fogyasztói igényeket maximálisan kielégítsük.

Biopont Kft.